Izvor: RTS, 22.Jul.2020, 18:48

Anketa: Lebron drugi najbolji košarkaš u istoriji

Prema anketi koju je sproveo I-Es-Pi-En, košarkaš Lejkersa Lebron Džejms drugi je najbolji igrač u istoriji tog sporta. Američki medij Džejmsa je uvrstio odmah ispod Majkla Džordana.
Analitičari i prognozeri I-Es-Pi-Ena, jedne od najvećih sportskih kuća u SAD, bavili su se pitanjem gde treba svrstati Lebrona Džejmsa na listi najboljih košarkaša u istoriji tog sporta.

Oko 44 odsto glasača izabralo je Lebrona Džejmsa kao drugog najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << košarkaša, odmah iza Majkla Džordana.
Da je Džejms jedan od pet najboljih košarkaša mislilo je oko 34 odsto, dok je nešto više od 12 odsto smatralo da je Lebron najbolji u istoriji košarke.
Oko pet odsto tvrdilo je da je Džejms treći najbolji na listi.
Uprkos tome što će u decembru napuniti 36 godina, Lebron Džejms igra jednu od najboljih sezona u svojoj karijeri.
Trostruki šampion i četvorostruki osvajač titule najkorisnijeg igrača NBA, ove sezone u proseku beleži 25 poena, skoro 11 asistencija i osam skokova.
Iako igra svoju 17. sezonu u najjačem košarkaškom prvenstvu na svetu, Džejms predvodi ligu po broju asistencija po meču i veliki je šraf u mašineriji Los Anđeles lejkersa, koji su prvoplasirana ekipa na Zapadu.
Trka za najkorisnijeg igrača sezone je završena, odlučili su organizatori lige, pa ostaje da se vidi da li će MVP titulu poneti Džejms ili Janis Adetokumbo, lider Milvokija, koji ima najbolji skor lige.
Početkom plej-of faze takmičenja biće dodeljene nagrade za regularnu sezonu.
NBA prvenstvo nastavlja se 30. jula u svojevrsnom "mehuru" napravljenom u Diznijevom kompleksu u Orlandu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.