Andrea Lekić najbolja na svetu!

Izvor: B92, 26.Jan.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrea Lekić najbolja na svetu!

Srpska rukometašica Andrea Lekić proglašena je za najbolju igračicu na svetu u 2013. godini.

Lekićeva je predvodila Srbiju do srebrne medalje na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u našoj zemlji, dok je sa Đerom bila šampion Evrope.

Ove sezone brani boje makedonskog Vardara, a konkurencija su joj bile Crnogorka Katarina Bulatović, Mađarica Anita Gobric i Norvežanke Katrin Lunde i Hajdi Loke.

Andrea Lekić ima 26 godina, rođena je u Beogradu gde je počela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << karijeru u ORK Beograd. Potom je igrao za ŽRK Radnički Beograd, Knjaz Miloš, Krim iz Ljubljane, te pomenute Đer i sada za Vardar.

Bila je šampion Srbije 2007. sa Knjaz Milošem, u Sloveniji je osvojila četiri duple krune, a sa Đerom pored titule prvaka Evrope i dve duple krune u Mađarskoj.

Lekićeva je 2009. godine bila MVP regionalne lige, a 2012. deo Ol-star tima Evropskog prvenstva.

Nagradu za najboljeg rukometaša sveta u prošloj godini dobio je Hrvat Domagoj Duvnjak, čija je reprezentacija poražena u borbi za bronzu na EP u Danskoj.

Glavna konkurencija bio mu je Francuz Danijel Narsis, koji igra finale EP. I Duvnjak je prošle godine bio šampion Evrope, sa nemačkim Hamburgom, a sa Hrvatskom je bio treći na svetu.

Duvnjak ima 25 godina, karijeru je počeo u rodnom Đakovu, a u HSV je stigao iz Zagreba 2009. godine za najveći transfer u istoriji rukometa od 1,1 milion evra.

Sa HSV je bio šampion Nemačke 2011, a izabran je u Ol-star tim SP prošle godine, kao i igrača sezone u Bundesligi u 2013.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Andrea Lekić najbolja na svetu!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jan.2014

Predvodnica reprezentacije Srbije je proglašena za najbolju rukometašicu sveta u 2013. godini, dok je najbolji rukometaš Hrvat Domagoj Duvnjak. .. Andrea Lekić.. ..Andrea Lekić, koja je vicešampion planete sa SP u Srbiji održanog u decembru, a u 2013. je osvojila sa Đerom duplu krunu u Mađarskoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.