Aman: Peto zlato ravno čudu

Izvor: B92, 10.Feb.2014, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aman: Peto zlato ravno čudu

Četvorostruki olimpijski šampion u skijaškim skokovima Švajcarac Simon Aman priznao je da bi peta titula na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju bila ravna čudu.

Tridesetdvogodišnji Švajcarac, osvajač dvostrukog zlata na Igrama u Solt Lejk Sitiju 2002, kao i osam godina kasnije u Vankuveru, završio je na razočaravajućem 17. mestu na maloj skakaonici u nedelju, kada je trijumfovao Poljak Kamil Stok.

Aman sada cilja što bolji plasman na velikoj skakaonici u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << subotu, kao i ekipno takmičenje u ponedeljak.

"Možda ću na velikoj skakaonici pronaći čudesno rešenje kojim ću izvesti što bolje skokove, što nisam uspeo na maloj", rekao je Aman.

Švajcarski skakač, kome su ovo pete Olimpijske igre, bio je svetski šampion na velikoj skakaonici u Saporu 2007.

"Znam da i dalje imam rezerve za bolje skokove. Najbolji moj rezultat na maloj skkaonici bio je 98,5 metara. Tačno znam gde sam pogrešio, ali mi to nije pomoglo jer sam bio suviše 'kratak", rekao je Aman.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.