Abubakar Umaru zvanično u Šenženu

Izvor: RTS, 25.Feb.2016, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abubakar Umaru zvanično u Šenženu

Doskorašnji prvotimac Partizana Abubakar Umaru potpisao je dvogodišnji ugovor sa fudbalskim klubom Šenžen iz Kine. Kamerunski napadač je tako posle šest meseci napustio Partizan za koji je postigao deset golova na 26 utakmica.

Partizanu je od transfera Kamerunca pripalo 1,2 miliona evra, kao i 15 odsto od naredne prodaje. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Umaru je napustio crno-bele posle samo šest meseci, insitirajući na prelasku u Kinu, zbog čega je čak i odbio da igra protiv OFK Beograda na startu drugog dela sezone Superlige.
Umaru bi u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, koja je u ovom prelaznom roku pokazala da njene proklamovane namere - da stvori jednu od najjačih liga sveta, da organizuje Svetsko prvenstvo i onda da ga jednog dana i osvoji - nisu neosnovane, trebalo da zarađuje četiri puta više nego u Humskoj.  
On je već nastupao u Kini od 2006. do 2008. godine, za Janbin i Gvanžu RF, a potom je igrao za Crvenu zvezdu, OFK Beograd, Vojvodinu i belgijski Beveren.
Za reprezentaciju Kameruna odigrao je tri meča.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.