Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 20:55

AFRIKA: Gvambina slavila posle dva meseca, Bečem rizikuje prvoligaški status

Pogledajte kako su završene neke od najzanimljivijih utakmica na afričkom kontinentu

GVAMBINA – DODOMA, 2:0 (2:0)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Gvambina je u duelu sa Dodomom stigla do dragocenih bodova u borbi za opstanak, a pitanje pobednika rešeno je u prvom poluvremenu. Vodeci gol za domaćina postigao je Nonga u 8. minutu, a neposredno pred odlazak na odmor Lunkombi je udvostručio prednost. Fenomenalno prvo poluvreme bilo je dovoljno da Gvambina >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stigne do pobede posle dva meseca i prekine niz od osam utakmica bez slavlja.

ASANTE KOTOKO – KARELA JUNAJTED, 2:1 (1:0)

(Fudbal, Gana 1)

Ne skreće Asante Kotoko sa šampionskog kursa. Tim iz Ašantea upisao je tesnu pobedu, treću uzastopnu i uz meč više stigao do tri boda prednosti u odnosu na Harts of Ouk. Tesnu, jer Karela je inicijalno vođstvo domaćina iz 21. minuta neutralisala na isteku sat vremena igre, ali je ubrzo Asante ponovo poveo i stigao do vrednih bodova.

DRIMS – ILEVEN VONDERS, 2:1 (0:1)

(Fudbal, Gana 1)

Eleven Vonders će u poslednja četiri kola morati da strepi za opstanak. A mogao je da umanji brige, samo da je prednost iz prvog poluvremena uspela da sačuva. Međutim, Drims je po isteku sat vremena igre izjednačio, a desetak minuta kasnije režirao potpuni preokret.

GREJT OLIMPIKS – BECEM JUNAJTED, 1:0 (0:0)

(Fudbal, Gana 1)

Uspeo je Grejt Olimpiks da prekine niz od tri meča bez pobede, savladavši Bečem junajted. Strelac jedinog gola bio je Kuaje u 58. minutu. Bio je ovo šesti poraz Bečema u poslednjih osam utakmica, pa bi u poslednje četiri runde mogao da dovede u pitanje prvoligaški status ako ovako nastavi.

KONSTANTIN – BELUIZDAD, 0:0

(Fudbal, Alžir 1)

Remijem bez golova i jedan i drugi tim su nastavili seriju mečeva bez poraza. Belouzidadova traje već šest mečeva, dok je Konstantinova kraća za meč.

MC ALŽIR – PARADU, 4:0 (0:0)

(Fudbal, Alžir 1)

Iskoristio je Alžir lošu formu Paradua i naneo mu četvrti uzastopni poraz u prvenstvu. Doduše, držao se gost čitavo prvo poluvreme, ali kada je u prvom minutu nastavka odbrana popustila, više joj nije bilo spasa. Alžir je u periodu od dvadesetak minuta postigao četiri gola i upisao jednu od ubedljivijih pobeda u sezoni.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.