ACB - Šampion sa +20 stigao do brejka u Barseloni

Izvor: Sportske.net, 17.Jun.2016, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ACB - Šampion sa +20 stigao do "brejka" u Barseloni

Aktuelni šampion Španije Real Madrid stigao je do "brejka" u finalnoj seriji plej-ofa, pošto je u drugom meču u Barseloni tukao domaćina sa 20 poena razlike.

Košarkaši Real Madrida stigli su do izjednačenja u finalnoj seriji plej-ofa ACB lige pošto su večeras kao gosti savladali Barselonu sa ubedljivih 90:70 (28:12, 16:20, 22:26, 24:12).

Večerašnja utakmica, za razliku od prvog duela u "Blaugrani", bila je lišena neizvesnosti usled sjajne partije koju su >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prikazali izabranici Pabla Lasa.

Madriđani su posle deset minuta igre imali 16 poena prednosti, a Barselona je do ulaska u poslednju četvrtinu prepolovili zaostatak i potom stali.

Poslednju četvrtinu Real Madrid je dobio ubedljivo i tako sa +20 stigao do "brejka" u Barseloni.

Najefikasniji pojedinac na meču bio je Serhio Ljulj sa 20 poena, ali je najbolji pojedinac u redovima Real Madrida bio Gustavo Ajon koji je uz 19 poena dodao 6 skokova i 3 asistencije.

Barselonu su u poenterskom smislu predvodili Ante Tomić sa 14 i Stratos Perperoglu sa 10 poena.

Finalna serija se sada seli u Madrid, a treća utakmica u "Barkli kard centru" na programu je 20. juna. Šampion Španije biće ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barselona bez šanse, Real ubedljivo do brejka

Izvor: B92, 17.Jun.2016

Ekipa Real Madrida izjednačila je na 1-1 u pobedama u finalu Endesa lige protiv Barselone, slavivši ubedljivo kao gost – 90:70...Za razliku od prvog meča, kada je 'Blaugrana' uz zvuk sirene pogotkom Stratosa Peperoglua stigla do trijumfa (100:99), 'Kraljevski' klub ovoga puta ništa nije prepuštao...

Nastavak na B92...

Valensija produžila ugovor sa trenerom

Izvor: Sportske.net, 18.Jun.2016, 07:37

Ovogodišnji polufinalista plej-ofa ACB lige neće menjati šefa struke...U klubu su zadovoljni učinjenim, uprkos ranom ispadanju iz Evropkupa, te će Valensija Pedru Martinezu ponuditi novi ugovor...Biće to produžetak saradnje na još godinu dana, sa Martinezom koji je ostavio dobar utisak...Dugo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.