ABA - Panteri se ne šale, Cedevita probila led

Izvor: Sportske.net, 06.Okt.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - "Panteri" se ne šale, Cedevita probila led

Košarkaši FMP Železnika uspisali su drugu uzastopnu pobedu u ABA ligi, a prvu na gostovanju, dok je zagrebačka Cedevita posle dva poraza konačno stigla do trijumfa.

Prve dve utakmice trećeg kola regionalne košarkaške lige odigrane su u Zagrebu i Novom Mestu.

Košarkaši FMP Železnika gostovali su večeras u Sloveniji i ostvarili prvu pobedu na strani u novoj sezoni, pošto su savladali Krku rezultatom 66:61 (17:22, 19:12, 10:6, 24:21).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Domaći su bolje otvorili meč ali je ekipa Slobodana Klipe uspela da održi priključak i da u nastavku preokrene rezultat.

Treća četvrtina bila je posebno interesantna pošto je FMP limitirao Krku na šest poena, ali je i sam uspeo da postigne samo deset poena.

Tačku na trijumf FMP-a stavio je Filip Čović minut pre kraja kada je pri rezultatu 66:61 pogodio za tri poena.

FMP je do druge pobede u novoj sezoni predvodio fantastični Stefan Lazarević koji je ostvario dabl-dabl učinak. Lazarević je posle duela sa Mega Leksom zablistao i na gostovanju Krki pa je meč završio sa 12 postignutih poena, 13 skokova i dve asistencije.

Dragan Apić je postigao najveći broj poena (13 pts), dok su dvocifren učinak još ostvarili Nikola Žižić (12 pts) i Aleksandar Bursać (10 pts).

"Panteri" posle tri odigrane utakmice imaju skor 2-1 a u narednom kolu dočekuju Igokeu, dok Krka posle dva odigrana meča ima polovičan učinak.

Košarkaši zagrebačke Cedevite upisali su prvi ovosezonski trijumf u ABA ligi, pošto su u prvom meču trećeg kola na domaćem terenu savladali skopski MZT.

"Vitamini" su bez većih problema slavili rezultatom 82:61 (25:18, 13:14, 18:16, 26:13) čime su MZT ostavili na dnu tabele sa tri poraza iz tri meča.

Sjajnu partiju u redovima Cedevite danas su prikazali Karlo Žganec (12 pts, 9 sk) i Miro Bilan (21 pts, 8 sk), a podbacio je Dejvid Stokton (5 pts, 3 as).

Gosti iz Skoplja nastupili su bez povređenih Drenovca i Lalića, pa su u takvoj konstelaciji stvari Šarlon Klof (16 pts) i Marko Simonovski (15 pts) bili najefikasniji pojedinci.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobeda Budućnosti, Mega izbegla katastrofu

Izvor: B92, 06.Okt.2016

Košarkaši Budućnosti savladali su Mega Leks u gostima rezultatom 85:81, u meču trećeg kola ABA lige...Mega je na svom terenu izbegla katastrofu, pošto su gosti iz Podgorice već sredinom druge četvrtine imali prednost veću od 20 razlike...Na kraju prve deonice rezultat je glasio 21:18 za Budućnost,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.