UN: Sirija da iznese konkretne predloge

Izvor: B92, 18.Mar.2016, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Sirija da iznese konkretne predloge

Ženeva -- Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura pozvao je vlasti u Damasku da iznesu konkretne predloge o političkoj tranziciji u zemlju.

To je usledilo nedelju dana od početka u Ženevi indirektnih mirovnih pregovora zaraćenih strana pod okriljem UN.

"Pozivam vlasti da nam daju dokument, nadam se naredne nedelje, s detaljnim predlozima o tome kako one vide političku tranziciju u Siriji", rekao je De Mistura i dodao da će pregovori u Ženevi biti nastavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ponedeljak.

Prema njegovim rečima, sirijskim vlastima je "jasno stavljeno do znanja da ne smeju da izbegavaju suštinska pitanja".

"Opozicija mi je predala dokument o svom stavu političke tranzicije", rekao je izaslanik UN.

De Mistura je rekao da je jaz između zaraćenih strana i dalje "veliki" i dodao da je "sistem indirektnih pregovora omogućio da je mirovni proces u toku".

Pregovori u Ženevi imaju za cilj okončanje petogodišnjeg rata u Siriji u kojem je poginulo više od 270.000 ljudi dok je nekoliko miliona građana napustilo svoje domove.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UN pozivaju sirijske vlasti da iznesu konkretne predloge

Izvor: Blic, 19.Mar.2016, 01:37

Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura pozvao je u petak vlasti u Damasku da iznesu konkretne predloge o političkoj tranziciji u zemlju, nedelju dana od početka u Ženevi indirektnih mirovnih pregovora zaraćenih strana pod okriljem UN..."Pozivam vlasti da nam daju dokument, nadam se naredne nedelje,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.