U napadima na Kurde u Siriji 45 poginulih

Izvor: Radio 021, 21.Mar.2015, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadima na Kurde u Siriji 45 poginulih

Broj poginulih u napadima na Kurde tokom proslave Kurdske nove godine u Siriji porastao je na 45, a medju žrtvama je i petoro dece, saopštila je nevladina organizacija sa sedištem u Velikoj Britaniji Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"Prema najnovijim podacima, 45 ljudi je poginulo sinoć u napadima u Hasakehu, budući da je većina osoba koje su bile u kritičnom stanju preminula", navela je Opservatorija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koja je prethodno javila da je poginulo 33 ljudi.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ove napade, ali je Rami Abdel Rahman iz Opservatorije izjavio da iza napada stoji ekstremna organizacija Islamska država.

Dve bombe su eksplodirale dok su pripadnici kurdske manjine u Siriji slavili Novruz ili Kurdsku novu godinu u Hasakehu, glavnom gradu istoimene provincije na severoistoku Sirije. Prema tvrdnjama Sirijske opservatorije, dve eksplozije su bile udaljene nekoliko stotina metara jedna od druge.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.