Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Mar.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: U dvije eksplozije poginulo 100 lica

Od dvije eksplozije u gradu Al hasaka na sjeveroistoku Sirije tokom proslave Norvuza (nove godine), poginulo je najmanje stotinu osoba, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Kurdi u Siriji, Iranu, Turskoj i Libanu proslavljaju novu godinu - Norvuz 21. marta. Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << nova godina proslavlja se i u Iranu.

U saopštenju se navodi da su mete bombaških napada bila civilna okupljanja tokom proslave Norvuza u naselju Al mufti u provinciji Al hasaka.

Prema navodima, eksplozije su izazvali samoubice militantne Islamske države.

Međutim, kurdski aktivisti navode da je 20 civila Kurda poginulo od dvije eksplozije.

Sukobi Islamske države i kurdskih pripadnika Jedinica narodne odbrane kod Al hasake sve su žešći od kada su džihadisti početkom godine izgubili kontrolu nad gradom Kobane.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirija broji žrtve

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2015

LONDON - Od dvije eksplozije u gradu Al hasaka na sjeveroistoku Sirije tokom proslave Norvuza /nove godine/, poginulo je najmanje stotinu osoba, saošteno je danas iz organizacije "Sirijska opservatorija za ljudska prava"...Kurdi u Siriji, Iranu, Turskoj i Libanu proslavljaju novu godinu - Norvuz 21....

Nastavak na Nezavisne Novine...

U Siriji poginulo 5.280 majki

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2015

DAMASK - Tokom četverodišnjeg rata u Siriji poginulo je više od 200.000 osoba, među kojima je 3.500 djece i 5.280 majki, javlja Anadolu Agency (AA)...Organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji (SNHR) je povodom Dana majki, koji se u arapskim zemljama obilježava 21. marta, objavio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.