Turci trguju organima ranjenih Sirijaca?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2014, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci trguju organima ranjenih Sirijaca?

Turske bolnice trguju organima izvađenim iz povređenih mladih Sirijaca, objaivo je libanski dnevnik "Al safir".

Dovode Sirijce da ih leče, a onda im vade organe i ostavljaju da umru  

List navodi primer 19-godišnjeg Sirijca Ahmada Abdulkarima Muhameda, koji je jedna od žrtava trgovine organima. Libanski dnevnik piše da je mladić ranjen u Siriji u januaru i da je prebačen u bolnicu u Antakiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na jugu Turske, gde je preminuo posle nekoliko dana.

 

"Uprkos tome što je u bolnicu stigao sa povredama glave, na video snimku objavljenom posle njegove smrti vidi se da je operacija obavljena u predelu stomaka, što ukazuje na moguću krađu njegovih vitalnih organa, uključujući bubrege, jetru...", piše "Al safir.

 

List podseća i na ranije izveštaje raznih medija o tome da su turske vlasti umešane u trgovinu ljudskim organima ranjenih Sirijaca, koji su stizali na lečenje u bolnice u Turskoj.

 

Dnevnik "Al dijar" pisao je u maju prošle godine da su turske vlasti prebacivale mlade i ranjene Sirijce u određene bolnice u gradovima Antakija i Iskenderun, gde su ih, posle uklanjanja organa, ostavljali da umru. Preminuli su kasnije poslati u region na sirijskoj granici radi sahrane. Turski zvaničnici nisu komentarisali izveštaje.

 

Libanski dnevnik podseća i na slučaj turskog hirurga Jusufa Erčina Sonmeza, poznatog i po nadimku "doktor Frankenštajn", optuženog za nelegalno uklanjanje organa iz pacijenata na Kosovu i Metohiji. Sonmez je optužen da je organe uklanjao iz zarobljenih srpskih vojnika tokom sukoba na Kosovu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ljekari u Turskoj vade organe mladićima ranjenim u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2014

BEJRUT - Turske bolnice trguju organima izvađenim iz povrijeđenih mladih Sirijaca, piše libanski dnevnik "Al safir".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.