Sporazum, ali Sirija i RUS da promene ponašanje

Izvor: B92, 22.Feb.2016, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sporazum, ali Sirija i RUS da promene ponašanje"

London -- Sporazum o prekidu neprijateljstava u Siriji može da uspe samo ako dođe do "velike promene u ponašanju" sirijskog režima i Rusije, kaže Filip Hamond.

"Uspeće (sporazum) samo ako dođe do velike promene u ponašanju sirijskog režima i onih koji ih podržavaju. Rusija, posebno, mora da poštuje ovaj sporazum tako što će okončati napade na sirijske civile i umerene opozicione grupe", rekao je britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministar inostranih poslova, prenela je agencija AFP.

SAD i Rusija su nešto ranije objavile dogovor o prekidu neprijateljstva u Siriji, koji će biti na snazi od subote i koji ne uključuje ekstremistice grupe Islamska država i Nusra fronta.

Sporazum stupa na snagu u petak, 27. februara, u ponoć po sirijskom vremenu, navele su SAD i Rusija u zajedničkom saopštenju koje je objavio američki Stejt department.

Glavna sirijska opoziciona grupa prihvatila je prekid vatre koji su objavile SAD i Rusija ukoliko budu ispunjeni humanitarni uslovi budu ispunjeni, javlja AFP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.