Sirija: Uočeni pokreti američkih trupa

Izvor: B92, 31.Okt.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Uočeni pokreti američkih trupa

Damask -- Američke trupe u oklopnim vozilima primećene su u blizini sirijsko-turske granice.

Trupa u tamo nije bilo od kada je predsednik Donald Tramp objavio odluku da one budu povučene iz tog područja.

Vojni izvor iz Sirijskih demokratskih snagapredvodjenih Kurdima opisao je njihovo kretanje kao patroliranje izmedju gradova rmeilan i Katanija, 20 kilometara na zapad.

Izvor je naveo da tonije "usamljen slučaj", prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Agencija dodaje da je svedok uočio vozila oko 6 kilometara južno od granice.

Portparol koalicije predvođene SAD, Majls Kagins izjavio je,na pitanje o kretanju trupa da vojne operacije koalicije nisu usmerene na konflikt sa drugim snagama uregionu.

"Počeli smo razmeštanje koalicionih snaga u region Deir al-Zor u koordinaciji sa partnerima iz Sirijskih demokratskih snaga, kako bismo pojačali bezbednost i nastavili misiju da pobedimo ostatke Islamske države", rekao je Kagins.

Američki predsednik Donald Tramp najavio je tranije da će deo američkih trupa ostati u tom regionu kako bi obezbeđivao nafna polja.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.