Sirija: U sukobima ubijena 41 osoba

Izvor: B92, 16.Feb.2012, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: U sukobima ubijena 41 osoba

Damask -- U sukobima u Siriji poginula je najmanje 41 osoba, nakon što su sirijske snage bezbednosti nastavile ofanzivu na centre antivladinih protesta, tvrde posmatrači.

U centralnoj provinciji Hama poginulo je 18 ljudi, dok su četiri osobe stradale u gradu Dara, na jugu zemlje.

Sirijske snage bezbednosti ubile su danas 19 ljudi u provinciji Idlib, od kojih su 11 članovi jedne porodice, saopštila je sirijska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacija za ljudska prava.

"Snage bezbednosti su izvršile masakr u napadu u dolini Sal Eruj, gde se nalazi nekoliko sela, i ubile 19 ljudi, od kojih su 11 članovi jedne porodice", rekao je direktor Organizacije za ljudska prava Rami Abdel Rahman agenciji AFP.

Ova tragedija se dogodila kada su snage lojalne sirijskom predsedniku Bašaru al-Asadu napale sela Hila, Sankara i Bansakul, istočno od grada Jisr al-Šugur, kazao je on.

Prema podacima UN, od početka pobune protiv Asadovog režima u martu prošle godine život je izgubilo više od 5.500 ljudi.

U međuvremenu, sirijske vlasti su uhapsile poznatog blogera Razana Gazavija, koji predstavlja simbol pobune protiv režuma, kao i istaknutog aktivistu za ljudska prava Mazena Darviša, njegovu suprugu i još 11 aktivista, prenosi AFP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.