Sirija: U napadima poginulo skoro 300 civila

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Feb.2020, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: U napadima poginulo skoro 300 civila

Skoro 300 civila poginulo je ove godine u napadima na sjeverozapadu Sirije, izjavila je visoki komesar UN za ljudska prava Mišel Bašele, javlja Rojters.  Ona je rekla da je 93 odsto pomenutih civila poginulo u napadima koje su izvršile Rusija i snage koje se bore na strani sirijskog predsjednika Bašara el Asada. Bašeleova je u saopštenju, u kojem je izrazila zaprepaštenost zbog razmjera humanitarne krize, osudila direktne napade na kampove za raseljene civile ili na područja u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rusija: Turska vojna operacija u Siriji, najgori mogući scenario

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Feb.2020, 12:31

MOSKVA - Turska vojna operacija protiv snaga koje se bore na strani sirijskog predsjednika Bašara el Asada u Idlibu bio bi najgori mogući scenario, saopšteno je iz ruskog Kremlja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.