Sirija: SAD pripremaju vojnu bazu na severoistoku

Izvor: B92, 23.Jan.2016, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: SAD pripremaju vojnu bazu na severoistoku

Damask -- SAD pripremaju svoju vojnu bazu na severoistoku Sirije u kojoj će biti nekoliko desetina vojnih savetnika u okviru borbe protiv džihadista iz Islamske države.

To su saopštili izvori bliski sirijskim snagama bezbednosti.

Vlasti u Vašingtonu su demantovale da su zauzele vojni aerodrom u Siriji i da ga preuređuju u svoju bazu, ali su navele da žele da poboljšaju logistiku svojih snaga u toj zemlji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Amerikanci već tri meseca preuređuju vojnu bazu u Abu Hadžaru, u provinciji Hasake na severoistoku Sirije", izjavili su Frans presu izvori bliski sirijskoj vojsci i dodali da im u tome pomažu kurdski borci.

Isti izvori su dodali da to nije prvi put da SAD "krše suverenitet Sirije".

Vojnici specijalnih jedinica američke vojske stigli su u novembru na sirijska područja koja se graniče s Turskom gde obučavaju kurdske borce protiv Islamske države.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirija: SAD pripremaju vojnu bazu na sjeveroistoku

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2016

DAMASK - SAD pripremaju svoju vojnu bazu na sjeveroistoku Sirije u kojoj će biti nekoliko desetina vojnih savjetnika u okviru borbe protiv džihadista iz islamske države...To su saopštili izvori bliski sirijskim snagama bezbjednosti...Vlasti u Vašingtonu su demantovale da su zauzele vojni aerodrom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.