Sirija: Pogođena bolnica Lekara bez granica

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Pogođena bolnica Lekara bez granica

Damask -- Najmanje tri osobe su poginule, a šest ljudi je ranjeno u vazdušnom udaru koji je danas pogodio bolnicu na jugu Sirije koju sponzorišu Lekari bez granica (MSF).

Medicinska ustanova je saopštila da se udar dogodio na bolnicu Tafas, oko 12 kilometara od granice sa Jordanom, prenosi AFP.

Među poginulima je i jedna bolničarka, dodaje se u saopštenju.

Ovo nije prvi put da je pogođena neka ustanova koju podržava MSF u Siriji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Samo od početka ove godine, pogođeno je 13 zdravstvenih objekata u Siriji, što potvrđuje da bolnice i klinike više nisu mesta gde se pacijenti mogu bezbedno oporaviti", kaže se u saopštenju MSF.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirija: Pogođena bolnica Lekara bez granica

Izvor: Akter, 09.Feb.2016

Najmanje tri osobe su poginule, a šest ranjeno u vazdušnom udaru koji je danas pogodio bolnicu na jugu Sirije koju sponzorišu Lekari bez granica (MSF).., saopštila je ta medicinska ustanova...MSF su saopštili da se udar dogodio na bolnicu Tafas, oko 12 kilometara od granice sa Jordanom, prenosi...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.