Sirija: Poginuo dopisnik Al Džazire

Izvor: B92, 11.Dec.2014, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Poginuo dopisnik Al Džazire

Dopisnik Al Džazire poginuo je tokom izveštavanja u Siriji, objavila je danas ta medijska mreža.

Dopisnik iz Sirije Mahran al Diri izveštavao je o borbama u ruralnom delu oblasti Daraa.

Al Dirijeva porodica je potvrdila da je poginuo u sredu, kada je njegovo vozilo udarilo u vozilo pobunjeničkih boraca. On je vozio sa ugašenim svetlima, tražeći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaklon od oružanog napada vladinih snaga.

"Napadi na novinare neće nas odvratiti od istinitog izveštavanja kojem smo posvećeni više od 18 godina", rekao je povodom smrti novinara vršilac dužnosti generalnog direktora Al Džazire Mostefa Suag.

Mahran al Diri je rođen u oblasti Daraa 1983. godine. Radio je i za državnu novinsku agenciju SANA koju je napustio po početku revolucije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poginuo novinar Al Džazire u Siriji

Izvor: Blic, 11.Dec.2014

Arapski dopisnik Al Džazire iz Sirije, Mahran al-Deeri (37), poginuo je tokom izveštavanja o borbama u ruralnoj oblasti regiona Daraa, objavila je danas ta medijska mreža...Kako su naveli članovi njegove porodice, Mahran je poginuo u sredu, dok je tražio zaklon od puščane vatre vladinih snaga,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.