Sirija: 15 civila poginulo u napadu na Idlib

Izvor: B92, 08.Apr.2017, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: 15 civila poginulo u napadu na Idlib

Damask -- Najmanje 15 civila, uključujući četvoro dece, poginulo je u napadu u severozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib, navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Bilans žrtava bi mogao porasti jer je više ranjenih u teškom stanju, dodaje se u saopštenju Opservatorije, prenosi AFP.

Opservatorija navodi da se veruje da su napad izveli ruski avioni koji deluju kao podrška sirijskoj vladi, navodi AFP.

Idlib kontroliše alijansa sastavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od pobunjeničkih grupa i ona je redovna meta kako sirijskih snaga tako i njihovih ruskih saveznika, prenosi francuska agencija.

Ranije ove sedmice, u Idlibu je izveden i napad u kojem je, kako se veruje, korišćeno hemijsko oružje kada je poginulo najmanje 87 ljudi.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirija: Poginulo 15 civila u napadu na Idlib

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Apr.2017

DAMASK - Najmanje 15 civila, uključujući četvoro djece, poginulo je danas u vazdušnom napadu u sjeverozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava...Bilans žrtava bi mogao porasti jer je više ranjenih u teškom stanju, dodaje se u saopštenju Opservatorije,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.