SAD: Mala verovatnoća da će Asad biti poražen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Mala verovatnoća da će Asad biti poražen

Malo je verovatno da će vlada sirijskog predsednika Bašara al-Asada uskoro pasti ili biti poražena, zbog pojačane podrške Irana i Rusije, izjavio je danas direktor američke Obaveštajne odbrambene agencije (DIA) general potpukovnik Vinsent Stjuart.

Asadove snage najverovatnije će povratiti kontrolu nad važnim teritorijama u nekim ključnim oblastima, rekao je Stjuart u obraćanju pred Komitetom za oružane snage američkog Senata.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sirijski predsednik je "sigurno u mnogo jačoj pregovaračkoj poziciji nego što je bio pre šest meseci", istakao je direktor DIA.

On je predvideo da će se interesi Irana i Rusije u Siriji najverovatnije razići, jer dve države ne žele da dele poziciju regionalne sile.

Za sad, međutim, Iran želi da održi svoje odnose sa Moskvom kako bi mogao da kupuje rusko oružje bez uslovljavanja, preneo je AP.

475

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

General iz SAD: Ne verujem da će Asad uskoro pasti

Izvor: B92, 09.Feb.2016

Vašington -- Šef američke vojne obaveštajne službe DIA rekao je da ne veruje da će vlast Bašara Asada uskoro pasti, jer ima snažnu podršku Irana i Rusije...General Vinsent Stjuart rekao je pred Komitetom za oružane snage SAD da će snage lojalne Asadu verovatno ponovo vratiti neke ključne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.