Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo bombardovni položaji IS kod Kobanea

Američke snage izvršile su 15 vazdušnih udara u srijedu i četvrtak danas na položaje Islamske države (IS) u Siriji i Iraku, saopštila je američka Centralna komanda.

Među metama su bila naftna postrojenja koja kontroliše ova organizacija.

U saopštenju se navodi da su američki borbeni avioni i bombarderi u četiri udara nedaleko od sirijskog grada Kobanea uništili kontrolni centar Islamske države >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i njene borbene položaje.

Pogođene su i dvije naftne cisterne istočno od Davr Az Zavra.

U četiri vazdušna napada međunarodne koalicije na čelu sa SAD pogođene su manje jedinice  militanata Islamske države kod važne brane u iračkom gradu Mosulu. U četiri napada u području Faludže pogođeni su objekat za obuku, veća jedinica Islamske države i jedna zgrada.

Svi avioni koji su učestvovali u ovim akcijama bezbjedno su se vratili, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Francuzi unišštili skladiššte oružžja Islamske držžave

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 11:37

Avioni francuskog borbenog vazduhoplovstva noćas su u vazdušnom napadu uništili skladište oružja džihadističke organizacije Islamska država u Iraku, izjavio je danas za radio Evropa 1 načelnik generalštaba Pjer de Vilje..."Danas smo uništili zgrade u kojima je Islamska država proizvodila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.