Islamska država otela 900 Kurda u Siriji

Izvor: N1 televizija, 24.Jun.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država otela 900 Kurda u Siriji

Pripadnici Islamske države oteli su oko 900 Kurda u poslednje tri nedelje u sirijskoj provinciji Alep, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Otmice su počele ubrzo pošto su pretežno kurdske Sirijske demokratske snage (SDF) 31. maja počele ofanzivu radi zauzimamka islamističkog uporišta Manbidž.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopštila da je 900 civila zatočeno u blizini grada Al-Bab koji je pod kontrolom džihadista.

Portparol SDF Šerfan Darviš rekao je za AP da je otmica više od 900 ljudi znak odmazde za ofanzivu na grad Manbidž.

"Kada god Islamska država bude poražena, oni se osvete civilima", rekao je Darviš i dodao da se među otetima nalaze čitave porodice.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džihadisti oteli 900 Kurda!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jun.2016

Džihadisti iz Islamske države oteli su oko 900 Kurda u sirijskoj provinciji Alepo u protekle tri nedelje, javljaju svetske agencije. Otmice su počele ubrzo pošto su pretežno kurdske Sirijske demokratske snage (SDF) počele 31. maja ofanzivu sa ciljem da zauzmu islamističko uporište Manbidž...Islamska...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.