Sirijski borci napreduju u Manbidžu

Izvor: RTS, 25.Jun.2016, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski borci napreduju u Manbidžu

Sirijski borci koje podržavaju SAD napreduju u ofanzivi na Manbidž, uporište Islamske države u blizini granice sa Turskom i važan centar za snabdevanje ekstremističkih snaga, javio je AFP.
Kurdske i arapske snage su opkolile grad i sada mu se približavaju uz podršku američkih vazdušnih udara.

Zauzeli su jedan silos koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << može da im posluži kao osmatračnica, navodi francuska agencija pozivajući se na informacije Sirijske opservatorije za ljudska prava.
Islamska država je zauzela Mandžib 2014. godine i on joj služi kao važno mesto za tranzit boraca i sredstava kao i za trgovinu naftom, antikvitetima i drugim pokradenim dobrima.
Ofanzivu koja je počela krajem prošlog meseca podržava oko 200 savetnika iz SAD i drugih članica koalicije.
Islamska država je angažovala veliki broj boraca u nastojanju da odbrani Manbidž i od 31 maja je izgubila 463 pripadnika.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sirijski borci napreduju u Manbidžu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2016

Sirijski borci koje podržavaju SAD napreduju u ofanzivi na Manbidž, uporište Islamske države u blizini granice sa Turskom i važan centar za snabdevanje ekstremističkih snaga, javio je danas AFP...Kurdske i arapske snage su opkolile grad i sada mu se približavaju uz podršku američkih vazdušnih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.