Srbija: Samsung predstavio Ultra HD zakrivljeni televizor

Izvor: B92, 25.Apr.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: Samsung predstavio Ultra HD zakrivljeni televizor

Kompanija Samsung Electronics organizovala je dvodnevnu konferenciju Samsung Adriatic Forum, na kojoj je premijerno na srpskom tržištu predstavljen prvi Ultra HD zakrivljeni televizor.

Posebnu pažnju privukli su novi zakrivljeni Ultra HD i Full HD televizori, oznaka HU8500 i H8000, kao i nova serija Full HD LED televizora, audio sistema i Blu-Ray >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plejera. Samsung zakrivljeni televizori imaju bioskopski odnos prikaza slike i imajuširoj i dubljoj slici od „ravnih“ TV uređaja ekvivalentne dijagonale.

Novi Ultra HD uređaji sa rezolucijom četiri puta većom od Full HD-a, imaju posebnu UHD Upscaling funkciju. Samsungova tehnologija konvertuje Full HD, HD i lošije rezolucije signala u gotov UHD kvalitet.

Premijerno su predstavljeni i novi aparati za domaćinstvo, poput veš mašine WW9000, Food Showcase frižider sa inovativnom tehnologijom hlađenja, koja duže čuva hranu svežom.

Na Forumu su se mogli videti monitori, kao i ekrani velikih formata, a među njima najnoviji modeli SD590 i model SD390 sa novim elementom u dizajnu - Touch of Color (ToC) – „Dodir boje“, saplavom bojom koja je ulivena u čitav okvir.

Takođe, na Forumu su bili izloženi i najnoviji proizvodi iz sfere telekomunikacija – pametni telefon GALAXY S5, odnedavno dostupan u prodaji u Srbiji, kao i Gear Fit i Gear 2.

Samsung je predstavio i novu generaciju fotoaparata - NX30, koji osim promenjivih objektiva nudi i 20.3 MP APS-C CMOS senzor, otvor blende od 1/8000 sekundi i mogućnost snimanja devet uzastopnih fotografija u sekundi i NX mini, najmanji i najlakši fotoaparat na svetu sa objektivima koji se mogu menjati.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija: Samsung predstavio Ultra HD zakrivljeni televizor

Izvor: B92, 25.Apr.2014

Kompanija Samsung Electronics organizovala je dvodnevnu konferenciju Samsung Adriatic Forum, na kojoj je premijerno na srpskom tržištu predstavljen prvi Ultra HD zakrivljeni televizor...Posebnu pažnju privukli su novi zakrivljeni Ultra HD i Full HD televizori, oznaka HU8500 i H8000, kao i nova serija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.