“Samsung” zabilježio kvartalni rast profita

Izvor: Capital.ba, 29.Okt.2020, 12:25

“Samsung” zabilježio kvartalni rast profita

SEUL – “Samsung” je saopštio da je u posljednjem kvartalu ostvario rast profita najviše zahvaljujući poslovima sa memorijskim čipovima i potražnji za telefonima iz serije “galaksi”. izvor: Nezavisne novine Neto profit povećan je za 49 procenata u odnosu na prethodnu godinu, na 8,2 milijarde dolara u trećem kvartalu 2020. godine, saopštio je tehnološki gigant iz Južne Koreje. Prihodi su povećani za osam procenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u istom periodu, prenijela je agencija DPA. Prodaja pametnih telefona ima udio od blizu 50 odsto, a kompanija je zabilježila i veliki rast prodaje kućne elektronike. “Samsung” je globalni lider u proizvodnji memorijskih čipova, pametnih telefona i televizora. Srna Чланак “Samsung” zabilježio kvartalni rast profita се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekordan rast američke ekonomije u trećem kvartalu, oporavak ipak usporen

Izvor: VOA, 29.Okt.2020

Američka ekonomija je u trećem kvartalu rasla rekordnim tempom, nakon što je vlada izdvojila više od 3 hiljade milijardi dolara za saniranje posledica pandemije koronavirusa, što je podstaklo potrošnju. Međutim, za oporavak od duboke recesije izazvane Kovidom 19 biće potrebna godina ili duže...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.