Samsung predvodi tržište monitora

Izvor: 1o1.com, 01.Jun.2008, 03:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung predvodi tržište monitora

Kompanija DisplaySearch je objavila podatke prema kojima je Samsung odlično započeo tekuću godinu na tržištu LCD monitora. Južnokorejski proizvođač je i predvodnik ovog tržišta, pošto je isporučio najviše monitora u prvom kvartalu ove godine, potukavši velikog konkurenta kao što je Dell. Obim isporuka je povećan za 4% u odnosu na standardno odličan praznični period (poslednji kvartal prošle godine) i Samsung je isporučio 6.3 miliona LCD monitora u prva tri meseca ove godine. Istovremeno, Dell je isporučio 6.1 milion, dok treće, četvrto i peto mesto zauzimaju HP sa 4.5 miliona, LG Electronics sa 4.1 milionom i Acer sa 3.5 miliona isporučenih monitora. Ostatak top 10 liste čine Lenovo, AOC, Viewsonic, BenQ i Philips. Najveći tržišni udeo u ovom segmentu imaju 19-inčni widescreen monitori (27%), zatim 17-inčni (23.3%) i 19-inčni 4:3 i 5:4 ekrani (14.5%). 22-inčni ekrani imaju 12.3% udela, 17-inčni widescreen monitori 5.9% i 20-inčni 5.6% udela.Izvor: TechConnect (http://www.tcmagazine.com)

Nastavak na 1o1.com...






Povezane vesti

Rast broja velikih LCD panela

Izvor: ITsvet.com, 01.Jun.2008

Izgleda da za tržište velikih LCD panela ove godine nema bojazni, obzirom da se procenjuje da će broj zahteva za monitorima, ekranima za notebook računarima i panelima za LCD televizore u ovoj godini zabeležiti porast od 17.7%, procenjuje kompanija iSupply. Procenjuje se da će u toku ove godine...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 1o1.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 1o1.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.