Samsung ponovno vodeći proizvođač pametnih telefona

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Maj.2015, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung ponovno vodeći proizvođač pametnih telefona

LONDON - Bivši zaposlenik Nokije, a sada analitičar specijaliziran za tržište mobilnih uređaja, Tomi Ahonen, objavio je svoju analizu o deset najboljih proizvođača pametnih telefona tijekom prvog kvartala 2015. godine.

Prema njemu, Samsung je tijekom prvog kvartala ponovno došao na vodeću poziciju među proizvođačima pametnih telefona, zahvaljujući prodaji 82,8 milijuna uređaja, čime je ta južnokorejska tvrtka ostvarila tržišni udio od 24,3%. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Tijekom četvrtog kvartala 2014. godine Samsung je imao tržišni udio od 20,10%.

Na drugom mjestu se nalazi tvrtka Apple koja je prodala 61,6 milijuna svojih uređaja te time ostvarila udio od 17,9%, što je pad u odnosu na četvrti kvartal 2014. godine, kada je tvrtka bila puno bliže preuzimanju prvog mjesta zahvaljujući tržišnom udjelu od 20,10%.

No najveće iznenađenje ove analize je činjenica da ostatkom liste proizvođača, od trećeg do desetog mjesta, gotovo u potpunosti dominiraju kineski proizvođači, izuzev petog mjesta na kojem se nalazi južnokorejski LG s 15,4 milijuna prodanih uređaja i udjelom od 4,5%.

To znači da su Microsoft i Sony tijekom prvog kvartala ispali s liste deset najboljih proizvođača pametnih telefona.

Na trećem mjestu se nalazi Lenovo s 18,7 milijuna prodanih telefona i udjelom od 5,5%, nakon čega slijedi Huawei s 17,5 milijuna prodanih telefona i udjelom.

Nakon spomenutog LG-a slijede Xiaomi, ZTE, Coolpad/Yulong i TLC/Alcatel. Na desetom mjestu nalazi se nešto slabije poznata tvrtka Vivo.
Pogledaj vesti o: London,   Nokia

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.