Samsung Galaxy S4: Svi poznati detalji

Izvor: Mondo, 21.Jan.2013, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung Galaxy S4: Svi poznati detalji

Naravno, radi se o nezvaničnim specifikacijama, o kojima Samsung nije želeo ništa da kaže. Ipak, IT svet već bruji o novom smartfonu, tako da...

Već smo pisali o Samsungu Galaxy S4 smartfonu, pri tome navodeći da, prema prvim specifikacijama taj model, ipak neće biti toliki korak uapred u odnosu na aktuelni model Galaxy S3. Ipak, u različitim medijima pojavile su se razne informacije, neke nove, neke starije, koje smo sakupili ovde i za koje, jednom, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se Galaxy S4 pojavi možemo proveriti da li su bile tačne.

Dakle, krenimo redom.

Unapređeni displej Full HD rezolucije

Jedna od prvih glasina o S4 uređaju bila je ta je da Samsung već sada ima gotov displej Super AMOLED tipa sa 1.080p rezolucijom na dijagonali od 4.99 inča. Gustina piksela ovog displeja biće magičnih 441ppi, što će ga svrstati u red najboljih na tržištu. Ipak, nema podataka o tome da li je displej RGB ili PenTile tipa, jer bilo bi sjajno da je prvog pomenutog standarda.

Displej će biti savitljiv ili zakrivljen?

Na CES sajmu Samsung je prikazao dva nova tipa displeja. Jedan je savitljivi, dok je drugi zakrivljeni tip displeja sa ispisanim informacijama na bočnim zakrivljenjima. Nažalost, prikazani modeli prototipova displeja na CES sajmu nisu bili sa Android operativnim sistemom, koji će Galaxy S4 svakako imati. Ipak, Samsung ima još nekoliko meseci da, eventualno dotera i upotpuni ove tehnologije i ubaci ih u sledeći Galaxy smartfon. Mada, iskreno sumnjamo da će Samsung u njega ubaciti jedan od ova dva tipa displeja.

Podržavaće bežično punjenje

Šta je bežično punjenje, da li je štetno i koliko košta saznajte OVDE. Za razliku od Nokije 920 Samsung neće ubaciti sistem bežičnog punjenja direktno u telefon, nego će ga ponuditi kao dodatnu opremu kroz seriju uređaja svojih, ali i uređaja drugih proizvođača. Bežično punjenje, prema portalu International Business Times, biće realizovano u saradnji sa Wireless Power Consortiumom, koji stoji iza Qi standarda bežičnog punjenja.

Samsung Exynos 5 Octa-core čipset

Ništa manje od osam jezgara u čipsetu se ne očekuje, naravno. Plus unapređena grafika i manja potrošnja struje, odnosno energije iz baterije. Sve to će omogućiti novi Samsungov čipset, koji će biti formiran od dva para četvorojezgarnih procesora, o kojima smo detaljno već pisali OVDE.

Corning Gorilla Glass 3

Samsung će, prema informacijama Technology Blogged internet portala, prvi na svetu dobiti priliku da upotrebi Gorilla Glass staklo treće generacije za petoinčni displej, koji će tako biti otporniji od konkurenata HTC One X+ i Droid DNA, kao i modela iPhone 5, ali i od prethodnika Galaxy S3.

Android Key Lime Pie

Logično je da Jelly Bean, koji će u vreme premijere ovog uređaja biti već zastareo za jedan takav model, bude preskočen i da Galaxy S4 dođe sa Key Lime Pie - najnovijom verzijom Androida. Šta će tačno KLP i novi Android doneti, to još uvek niko ne zna...

Kada će biti na tržištu

Jedne informacije navode da će se S4 premijerno za određene novinare, predstavnike operatera i druge bitne predstavnik mobilne industrije pojaviti u martu, dok će ga ceo svet videti u maju. Koji god da je datum u pitanju - čekanje bi trebalo da se isplati, zar ne?

Šta vi očekujete od novog Galaxyja i šta biste voleli da taj model donese u odnosu na S3?

(Marko Čavić, MONDO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Samsung Galaxy S4: Svi dosadašnji detalji

Izvor: Mondo, 21.Jan.2013

Naravno, radi se o nezvaničnim specifikacijama, o kojima Samsung nije želeo ništa da kaže. Ipak, IT svet već bruji o novom smartfonu, tako da....Već smo pisali o Samsungu Galaxy S4 smartfonu, pri tome navodeći da, prema prvim specifikacijama taj model, ipak neće biti toliki korak uapred u odnosu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.