Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2016, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pele od Samsunga traži 30 miliona dolara odštete

ČIKAGO - Legendarni brazilski fudbaler Pele tužio je kompaniju Samsung federalnom sudu u Čikagu zato što je neadekvatno koristila njegov identitet u jednoj televizijskoj reklami.

Tužbu je ranije ovog mjeseca podnio advokat Fred Sperling u ime Pelea. Kako se navodi, Samsung je koristio osobu koja liči na Pelea u reklami objavljenoj u oktobru prošle godine, iako je ugovor s Brazilcem o korišćenju njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << lika istekao.

Tužilaštvo dodaje da reklama zbunjuje korisnike i nije u skladu s njegovim likom.

Osim toga, Pele je zatražio 30 miliona dolara odštete.

Samsung za sada nije komentarisao tužbu.

Advokat Sperling je u avgustu prošle godine zastupao legendarnog košarkaša Majkla Džordana u sporu sa lancem supermarketa Dominiks, koji je na kraju morao da plati odštetu od 8,9 miliona dolara zbog neadekvatnog korišćenja njegovog lika.

(NN/RTS)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.