Google i Samsung potpisali patent sporazum

Izvor: ITsvet.com, 27.Jan.2014, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google i Samsung potpisali patent sporazum

Google i Samsung su potpisali globalni sporazum koji se odnosi na patente koji ima za cilj da smanji potencijal zloupotreba i da unapredi inovacije. Sporazum će pokriti širok spektar tehnologija i poslovnih oblasti i primenjivaće se na kako postojeće patente kao i one koji budu podneti u narednoj dekadi. Obe kompanije već blisko sarađuju pri čemu Samsung koristi Google-ov Android operativni sistem. Još nekoliko detalja je obezbeđeno u izjavi koja je postovana online. Samsung je ovaj sporazum nazvao visoko značajnim za tehnološku industriju jer će smanjiti verovatnoću da se dve kompanije nađu na sudu.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Google i Samsung dogovor dobar za Android

Izvor: ITsvet.com, 28.Jan.2014, 17:10

Android ekosistem i tehnologija koja se nosi najverovatnije će dobiti značajno pojačanje na osnovu sporazuma između kompanija Google i Samsung, ali malo je verovatno da će ovaj sporazum imati bilo kakav uticaj na pravni problem između kompanija Samsung i Apple koji se vodi oko prava na intelektualnu...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.