BLIC KOLUMNA Milan Vujović: Kreirajte velika dela uz Samsung Galaxy Note 8

Izvor: Blic, 19.Sep.2017, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLIC KOLUMNA Milan Vujović: Kreirajte velika dela uz Samsung Galaxy Note 8

Svesni smo da naši korisnici imaju različite potrebe i želje, dok industrija tehnologije svakodnevno napreduje. Ono što je danas inovacija i novitet, sutra postaje normalna svakodnevica. Zato redovno osluškujemo potrebe korisnika i kreiramo takve uređaje koji su korisni i odgovarajući za svakoga od njih.

Istraživanja pokazuju da osam od deset Note korisnika kaže da obožava svoj uređaj. Oko 85 odsto njih tvrdi da su ponosni vlasnici svog telefona i da ga preporučuju svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prijateljima, dok čak 75 odsto smatra da je to najbolji telefon koji su ikada imali. Upravo ovi podaci su nama u Samsungu bili vodilja pri kreiranju poslednje generacije Note serije.

Sa dijagonalom 6,3 inča, Galaxy Note8 ima najveći ekran ikada viđen na Note uređaju. Ovaj model nastavlja globalni trend "edge to edge display" koji je Samsung postavio sa ovogodišnjom Galaxy S8 serijom, pri čemu su čak i glavne komande sada sastavni deo ekrana. Ova veličina ekrana korisnicima donosi više prostora za gledanje, čitanje i crtanje, što ga čini najboljim multitasking pametnim telefonom.

Ljubitelje dobre fotografije posebno će obradovati dve zadnje kamere od po 12 MP sa optičkom stabilizacijom slike na širokougaonom i telefoto objektivu. Širokougaoni objektiv ima Dual Pixel senzor sa brzim automatskim fokusiranjem, tako da korisnicima omogućava snimanje jasnijih i oštrijih fotografija čak i u uslovima slabog osvetljenja. U programu rada Dual Capture obe zadnje kamere mogu istovremeno da fotografišu, dok opcija Live Focus služi za kontrolu dubine polja uz mogućnost podešavanja boljeg efekta u pripremnom programu rada, ali i nakon snimljene fotografije. Osim toga, Galaxy Note8 je opremljen i prednjom kamerom od 8 MP, sa automatskim fokusom za oštre selfi fotografije i video razgovore.

Tu je i S Pen olovka sa još tanjim vrhom i boljom osetljivošću na pritisak koja će olakšati komunikaciju sa prijateljima. Uz Note8 sada je omogućeno i deljenje animiranog teksta ili crteža kroz platforme koje podržavaju animirane GIF-ove. Takođe, tu je i opcija S Pen Translate koja je kreirana da pomogne korisnicima u toku putovanja da još brže prevode tekstove na preko 70 jezika kao i da odmah pretvaraju merne jedinice i strane valute.

Jedinstvene mogućnosti i funkcije koje krase Galaxy porodicu, objedinjene su i u Note8 uređaju. Među njima su otpornost na vodu i prašinu kako samog uređaja tako i S Pen olovke, zatim autentikacija bez dodira, brzo bežično punjenje, kao i bezbednosna Samsung Knox platforma. Takođe, Note8 model omogućava upotrebu Samsung DeX stanice kada je korisnicima potrebno da lako presele rad sa svog telefona na veći ekran monitora, čime može potpuno da zameni desktop računar, a poseduje i glasovnu komandu Bixby koja razume način na koji korisnik govori, postavlja pitanja i zahteve.

Galaxy Note 8 u Srbiji je dostupan od 15. septembra, a svi zainteresovani korisnici svoj uređaj mogu da kupe kod operatora i maloprodajnih partnera u crnoj i zlatnoj boji.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.