Izvor: TehnoMagazine.com, 25.Apr.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 stvari koje niste ni znali da Samsung Galaxy S5 ima

Samsungov S5 pokupio je dosta medijske pažnje, što i ne čudi jer uređaj spada u sam vrh kada pričamo o pametnim telefonima. Ako otvorite bilo koju stanicu sa Samsungom S5 videćete standardne karakteristike, 16MP kamera, 5.1 FHD Super AMOLED displej, čitač otisaka prstiju, ugrađen senzor za čitanje otkucaja srca i ono što će svakoga oduševiti jeste činjenica da je uređaj potpuno vodootporan, tako da nećete imati problema ako vam padne u vodu ili ga slučajno polijete.
Ali kao >> Pročitaj celu vest na sajtu TehnoMagazine.com << i svaki drugi uređaj tako i S5 dolazi sa puno mogućnosti koje je nemoguće spomenuti u prezentaciji ili na početnoj stranici, pa smo tako malo prekopali Net i pogledali šta se to sve skriva iza ranije spomenutih mogućnosti. Krenimo redom.
1. Možete koristiti običnu olovku i pisati po ekranu S5 ne dolazi sa stylusom, ali uređaj podržava pisanje olovkom, što znači da možete uneti informacije u uređaj pišući po ekranu najobičnijom olovkom. Kako biste omogućili ovu funkciju, idite na Settings, zatim kliknite na “Increase touch sensitivity”.
2. Privatizujte fotografije koje ne želite da budu dostupne na vašem uređaju Ako imate fotografije vaše kreditne kartice, pasoša, ljubavnice ili ljubavnika ili ne daj bože vaše golišave fotografije ili snimke, potrebno je sve to smestiti na sigurno mesto, zar ne? Samsung S5 nudi mogućnosti privatizacije sadržaja, pa tako trebate prvo uključiti Private mode iz Settingsa, postaviti šifru i odabrati sadržaj koji želite staviti “pod ključ” tako da držite prst na recimo slici, odaberete “menu” i u gornjem desnom uglu kliknete na “Move to private”. Nakon toga se vratite na Settings-Private mode i isključite tu opciju. Sav vaš privatni sadržaj će nestati (a pojaviće se ako ponovo uključite Private mode), ali nikako nemojte zaboraviti šifru.
3. Uključite mogućnosti korišćenja kamere na zaključanom displeju Zamislite se u situaciji da šetete ulicom i vidite super automobil koji želite uslikati. Dok vi izvadite mobilni iz džepa, otključate ekran, pokrenete aplikaciju za slikanje, auto već ode. Kako vam se to ne bi dogodilo, Samsung vam omogućava da na S5-ici omogućite pristup fotoaparatu bez da otključavate ekran, čime ćete uštedeti na vremenu, i na kraju imati sliku dobrog auta. Sve što trebate je da uključite “Camera shortcut” u Settings – Lock Screen, nakon čega će vam se na zaključanom ekranu, u donjem desnom uglu, prikazati nova ikona fotoaparata.
4. Postavite prioritetnu listu dolaznih poruka Ako često šaljete poruke, onda verovatno znate da je teško držati red među njima. One važne poruke se lako zagube u hrpi drugih, ne tako bitnih poruka. Uz pomoć “Priority Senders” funkcije, možete podesiti vaš inbox da na samom vrhu prikazuje poruke od prioritetnih pošiljaoca. Sve što treba je da u vašim porukama kliknete na ‘+’ i odaberete Priority Sender gde možete dodati maksimalno 25 ljudi.
5. Okrenite uređaj kad slušate muziku koja vam odgovara Samsung S5 nudi jednu zanimljivu mogućnost, pa ako naiđete na dobru pesmu, okrenite uređaj i on će vam prikazati relevantnu muziku prema onome što trenutno slušate, a koja se određuje na temelju informacija poput žanra, mooda, izvora, itd. Dakle, što više pesama na vašem uređaju imate, to ćete relevantniju muziku slušati.
Sve u svemu, Samsung S5 nudi zaista dobre mogućnosti, a isprobati ih možete tako da postanete vlasnik jedne S5-ice. Ako se pitate kako postati vlasnik, odgovor je vrlo jednostavan.
(TehnoMagazine.com)

Nastavak na TehnoMagazine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TehnoMagazine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TehnoMagazine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.