Završen frankfurtski sajam knjiga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2010, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen frankfurtski sajam knjiga

FRANKFURT -

U Frankfurtu na Majnu je danas završen 62. međunarodni sajam knjiga, na kojem je učestvovalo 111 zemalja, među kojima i Srbije, i gde je, na završnici ove najveće manifestacije te vrste, izraelskom piscu Davidu Grosmanu dodeljena Mirovna nagrada nemačkih knjižara, dotirana sa 25.000 evra.

Frankfurt na Majni je poslednjih pet dana bio sedište autora, izdavača, filmskih producenata, trgovaca i ljubitelja knjiga, čija je budućnost, u eri informacionih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tehnologija, bila, zapravo, osnovna tema sajma.

Počasni gost sajma, na kojem je izlagalo najmanje 7.500 izdavača iz celog sveta, bila je Argentina.

Organizatori računaju sa oko 300.000 posetilaca na ovom najvećem sajmu knjiga na svetu, koji je 1949. godine osnovalo Udruženje nemačkih knjižara.

Pored izraelskog pisca Grosmana, nemačku književnu nagradu za roman godine na nemačkom jeziku, koja se već nekoliko godina dodeljuje u predvečerje sajma, pripala je ove godine Melindi Nađ-Abonji, švajcarskoja književnici rođeni 1968. godine u Srbiji.

Ona je nemačku književnu nagradu dobila za roman "Tauben fliegen auf", autobiografsko delo o jednoj mađarsko-srpskoj porodici iz Vojvodine, koja se sedamdesetih godina seli u Švajcarsku, gde u gastronomiji gradi svoju egzistenciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grosmanu nagrada u Frankfurtu

Izvor: B92, 11.Okt.2010, 01:11

U Frankfurtu je završen 62. međunarodni sajam knjiga, na kojem je izraelskom piscu Davidu Grosmanu dodeljena Mirovna nagrada nemačkih knjižara, dotirana sa 25.000 evra...U Frankfurtu je završen 62. međunarodni sajam knjiga, na kojem je izraelskom piscu Davidu Grosmanu dodeljena Mirovna nagrada...

Nastavak na B92...

Nagrada za mir Grosmanu

Izvor: SEEcult.org, 11.Okt.2010

Izraelski pisac David Grosman, jedan od vodećih savremenih svetskih pisaca, dobitnik je prestižne nagrade za mir koju nemački izdavači i knjižari dodeljuju na Sajmu knjiga u Frankfurtu. Nagrada je Grosmanu uručena na svečanosti u završnici 62. Sajma knjiga u Frankfurtu, a Grosman je tim povodom...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.