Otvoren 53. Sajam knjiga u Nišu

Izvor: JUGpress.com, 25.Nov.2016, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 53. Sajam knjiga u Nišu

NIŠ

Raša Popov književnik, glumac, novinar, i jedan od najplodotvornijih i najpoznatijih pisaca knjiga za decu, otvorio je 53. Sajam knjiga u Nišu.

„ Od kako je Zdravko Šotra snimio prekrasanfilm Zona Zanfirova upoznati smo sa hijerarhijskom uređenošću niške čaršije od pre više od jednog veka. U tom dirljivom filmu vidi se da je pod zidinama niške tvrđave bilo izraslo jezgro superiornog urbaniteta Mi danas učestvujemo u jednom od mnogih iskoraka u razvoju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tog urbaniteta. Niš s ponosom otvara svoj 53. sajam knjiga. Neverovatna posvećenost. Više od pola veka traje ova manifestacija. Svi mi znamo da je Niš druga srpska metropola, a naročito metropola kulture.Taj uspon Niša potvrdilo je otvaranje Niškog univerziteta, izdavanje tematske enciklopedije Niša. A novi gradski delovi Niša svojom originalnošću svedoče o jakom jezgru savremenih arhitekata i urbanista koji ovde stvaraju. U gradu Stevana Sremca i Branka Miljkovića sada stvara hiljade umnih glava.Ovaj sajam garantuje da niški intelektualci zive radi tih knjiga“, rekao je na otvaranju Sajma pisac Raša Popov.

Na sajmu koji traje do 3. decembra učestvuje više od 60 izlagača iz Srbije I bivših jugoslovenskih republika. Svakodnevno su predviđene promocije izdavača, pisaca I druga prateća kulturna dešavanja.

Knjige niških autora i izdavača, kao i nov niški štampani časopis „Slovo juga“, mogu se naći na štandu organizatora, Niškog kulturnog centra. Promocija ovog časopisa koji neguje kulturnu baštinu juga Srbije zakazana je za sredu u 18 sati.

Prvi put ove godine biće dodeljena nagrada „Čudesni zec“ koju Grad Niš dodeljuje piscu najbolje knjige za decu u prethodnoj godini. Prva nagrada će, prema rečima organizatora, za razliku od drugih sajmova, biti materijalna – dobitniku će pripasti prostor za izlaganje na sledećoj manifestaciji.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.