Izvor: Blic, 23.Avg.2016, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNO Novi NASA video dokazuje da je mars ISTI KAO ZEMLJA

Rover "Kjuriositi" koji je NASA koristila za istraživanje Mars zabeležio je spektakularan prizor. Crvena planeta nije baš crvena, a sudeći po ovom snimku, gotovo da se ne razlikuje od naše.

Panorama snimljena u punih 360 stepeni prikazuje površinu koja se zove Marej formacija koju čine naslage blata na mestu gde je nekada bili jezero, a koja izgleda baš kao da je snimljena negde na Zemlji.

Ovaj neverovatan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prizor snimljen je 5. avgusta, na četvru godišnjicu od kako je rover "Kjuriositi" sleteo na Mars. Na Mars je inicijalno poslat da bi "utvrdio da li su uslovi na Crvenoj planeti nekad bili pogodni za razvitak mikrobakterijskog života", a trenutno ispituje niže delove planine Šarp.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DO SADA NEVIĐEN SNIMAK MARSA: Konačno pravi dokaz da je život na crvenoj planeti moguć?! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Avg.2016

Rover koji je NASA koristila da istražuje Mars u potrazi za životom zabeležio je neverovatnu panoramu planete koja pokazuje da Mars mnogo liči na Zemlju..."Kjuriositi" rover snimao je 5. avgusta, četiri godine pošto je sleteo na krater "Gejl"...Panorama snimljena u punih 360 stepeni prikazuje površinu...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.