Predstavljen Renault Eolab koncept pred zvanični debi u Parizu

Izvor: Moto.rs, 17.Sep.2014, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen Renault Eolab koncept pred zvanični debi u Parizu

Kompanija Renault predstavila je Eolab koncept pred njegovo zvanično predstavljanje koje će biti upriličeno u toku održavanja sajma automobila u Parizu. Dizajniran da bude jedan od najštedljivijih modela po pitanju potrošnje goriva.

Eolab odlikuje asimetrični izgled troja vrata kao i koeficijent vučne sile 0.235. Vozilo poseduje aktivni prednji spojler kao i aktivne točkove koji se otvaraju da bi se ohladile >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << kočnice i zatvaraju da bi se smanjio koeficijent vučne sile. Koncept odlikuje i aktivno oslanjanje koje automatski vrši podešavanje visine vozila sa ciljem minimizovanja vučne sile. Da bi potrošnja goriva bila još bolja, Renault je koristio različite materijale za izradu koji podrazumevaju čelik, aluminijum i različite legure. Za snagu je zadužen Z.E Hybrid pogonski agregat koji podrazumeva 1.0L trocilindarski benzinski motor, 6.7kWh bateriju kao i transmisiju sa tri stepena prenosa i integrisani elektromotor. Motor razvija 75 ks i 95 Nm, a elektromotor 68 ks i 200 Nm, dok je prosečna potrošnja 1L/100km.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Moto.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.