Izvor: RTS, 03.Jul.2022, 12:54

Veliki požar iznad Herceg Novog, kuće zaštićene

U predelu naselja Žvinje iznad Herceg Novog oko 10.30 sati izbio je požar, prenose crnogorski mediji. Kako RTCG saznaje od meštana, u početku su bile ugrožene kuće, međutim, vatrogasci su uspeli da ih zaštite.
Reporteri TVCG javljaju da vatrogasci pokušavaju da lokalizuju požar. Vatra se u jednom trenutku spustila paktično do magistrale. 

Prema rečima Zlatka Ćirovića, komandira vatrogasne jedinice, požar je verovatno uzrokovan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nesmotrenim paljenjem zelenog rastinja.
"Požar je izbio oko 10.30 časova, u blizini jako naseljenog mesta. Sada je na terenu osam vatrogasnih cisterni, dve cisterne privatnika, oko 35 vatrogasaca. Vetar nam otežava posao, situacija je nešto malo bolja u odnosu na pre sat vremena. Ako vetar bude ovog intenziteta, može se očekivati da požar lokalizujemo u narednim satima", rekao je Ćirković u 13.30 časova.
Kako je naveo, ako ne budu imali uspeha, tražiće pomoć. 
"Kuće su u prvom trenutku bile ugrožene, sada nisu, naš je veliki uspeh što smo odbili požar od kuća, i radimo na tome da požar lokalizujemo sa više strana", kazao je Ćirković.  
Sve ekipe Službe zaštite i spasavanja su na terenu. Gašenje požara otežava uz vetar i nepristupačan teren.
Struja u tom delu hercegnovske opštine je isključena. Vodovod iz Herceg Novog dostavlja vodu vatrogascima na terenu. 
Dim se vidi iz celog grada, a u Igalu je velika je koncentracije praškastih čestica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Veliki požar kod Igala ugrozio kuće, gašenje otežavaju vetar i nepristupačan teren

Izvor: Radio 021, 03.Jul.2022

U naselju Žvinje iznad Igala jutros oko 11 časova izbio je požar, ugrožene su kuće, a reporteri RTVCG javljaju da vatrogasci za sad bezuspešno pokušavaju da ga lokalizuju.

Nastavak na Radio 021...

Ramiz iz Survivora prvi priskočio u pomoć i gasio zapaljen auto u Novom Pazaru (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 04.Jul.2022, 11:23

U strogom centru Novog Pazara juče (4. jul) je u prepodnevnim časovima došlo do požara vozilu marke „lada“. Novopazarske vatrogasne jedinice brzo su izašle na teren, ali pre njih u gašenje vatre uključila su se dva Novopazarca sa protiv-požarnim aparatima.. Prvi je gašenju požara pristupio...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.