Ustavni sud BiH ukinuo smrtu kaznu u Republici Srpskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud BiH ukinuo smrtu kaznu u Republici Srpskoj

Ustavni sud BiH odlučio je danas o ukidanju smrtne kazne u Republici Srpskoj i nadležnima dao rok od tri meseca za brisanje te odredbe iz Ustava Srpske.

Ustavni sud BiH je takvu odluku doneo prihvatajući apelaciju Kluba Bošnjaka u Veću naroda Srpske za ocenu ustavnosti člana 11 stav 2 Ustava Republike Srpske.

Predsednik Ustavnog suda BiH, Zlatko Knežević, izjavio je za RTRS da je današnjom odlukom tog suda ta odredba o smrtnoj kazni praktično prestala da postoji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a da nadležni imaju rok od tri meseca da je izbrišu iz Ustava.

Knežević je rekao i da su sudije jednoglasno odbacile zahtev 15 poslanika Predstavničkog doma PS BiH za ocenu ustavnosti Zakona o drumskom saobraćaju Srpske koji su smatrali da Srpska nema pravo da izdaje licence za drumski saobraćaj jer je ta oblast regulisana istovetnim zakonom na nivou BiH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.