Uspostavili smo prve kontakte sa američkom administracijom

Izvor: BKTV News, 23.Jan.2017, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uspostavili smo prve kontakte sa američkom administracijom"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Banjalika već ostvarila kontakte sa novom administracijom SAD-a i da se nada boljoj saradnji u budućnosti.

"Ti kontakti su bili vidljivi čak i u periodu kada sam dobio poziv za inauguraciju (američkog predsednika Donalda Trampa), što je bio, čini mi se, osnovni razlog zašto se ubrzano krenulo u priču o sankcijama protiv mene. Očekujemo da ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sa novom američkom administracijom raditi bolje i da će biti mnogo više razumevanja", istakao je Dodik.

Predsednik Srpske je nazvao spekulacijama pisanje sarajevskog "Dnevnog avaza" da će mu, nakon SAD, sankcije uvesti i nemačka vlada zajedno sa partnerima iz EU.

"Iz Sarajeva ne možete ništa drugo da očekujete, nego to da vam žele sve najgore. Tako da to može biti u sferi spekulacija", naveo je Dodik.

On je izrazio uverenje da Evropa neće, niti ima razloga da mu uvede sankcije.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.