Republika Srpska ostvarila kontakte sa novom američkom administracijom

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2017, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Republika Srpska ostvarila kontakte sa novom američkom administracijom"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Banjaluka već ostvarila kontakte sa novom administracijom SAD i da očekuje dobru saradnju, istakavši da je američka strana već pokazala dobru volju.

- Ti kontakti su bili vidljivi čak i u periodu kada sam dobio poziv za inauguraciju (američkog predsednika Donalda Trampa), što je bio, čini mi se, osnovni razlog zašto se ubrzano krenulo u priču o >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sankcijama protiv mene. Očekujemo da ćemo sa novom američkom administracijom raditi bolje i da će biti mnogo više razumevanja - istakao je Dodik za beogradsku Televiziju "Hepi".

Predsednik Srpske rekao je da su spekulacije pisanje sarajevskog "Dnevnog avaza" da će mu, nakon SAD, sankcije uvesti i nemačka Vlada zajedno sa partnerima iz EU.

- Iz Sarajeva ne možete ništa drugo da očekujete nego to da vam žele sve najgore. Tako da to može biti u sferi spekulacija - naveo je Dodik.

Predsednik Srpske izrazio je uverenje da Evropa neće, niti ima razloga da mu uvede sankcije.

- Uvek sam poštivao slovo Dejtonskog sporazuma i ako je iko to jasno govorio, to sam bio ja. A, Dejtonski sporazum su kršili upravo oni koji su hteli da okrive mene za to - naglasio je Dodik.

Komentarišući posetu predsjedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića Srbiji, Dodik je rekao da pozdravlja takav vid saradnje i da je dobro da se vode razgovori između svih institucija u regionu, dodavši da je premijer Srbije Aleksandar Vučić inicirao te razgovore.

On je pojasnio da je Zvizdić predsedavajući Saveta ministara BiH, a ne predsednik vlade i da Savet ministara nije Vlada, nego pomoćni organ Predsedništva BiH, te da u tom pogledu Zvizdić ima veoma ograničene nadležnosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Uspostavili smo prve kontakte sa američkom administracijom"

Izvor: BKTV News, 23.Jan.2017

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Banjalika već ostvarila kontakte sa novom administracijom SAD-a i da se nada boljoj saradnji u budućnosti..."Ti kontakti su bili vidljivi čak i u periodu kada sam dobio poziv za inauguraciju (američkog predsednika Donalda Trampa), što je...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.