Uručene stipendije za decu poginulih boraca Vojske R.Srpske

Izvor: Studio B, 23.Avg.2014, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene stipendije za decu poginulih boraca Vojske R.Srpske

Predsednica Vlade RS Željka Cvijanović urucila je jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 6.000 dolara za desetoro dece poginulih boraca Vojske Republike Srpske koja žive i školuju se u Srbiji.

Novčanu pomoć obezbedila je Kancelarija zadužbine studenica u Beogradu, a reč je o deci palih boraca koja pravo na porodičnu invalidninu ostvaruju preko Predstavništva Republike Srpske u Beogradu.

Cvijanović je tom prilikom rekla da je ovo jedna dobra aktivnost, da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dobro što se na ovaj način okupljaju deca i da se nada da će im ova novčana pomoć makar malo doprineti u daljem školovanju i studiranju.

Ona je dodala da Republika Srpska nije i ne treba da prestane da brine o deci poginulih boraca Vojske Republike Srpske, koja sada žive u Srbiji.

"Ovo je jedan od vidova podrške njihovoj deci, i nadamo se da značajno doprinosi u zivotu svakog studenta", rekla je Cvijanović.

Jana Prorok, studentkinja četvrte godine Filološkog fakulteta rekla je da je već četvrtu godinu zaredom dobitnik stipendije Studenice.

"Podrška znači, finansijski momenat veoma je bitan, ali mnogo više i podrška države i da vas neko bodri godnama unazad", rekla je Prorok.

Kako je kazala, od velikog značaja je da se neko bavi njima i zahvalila se na pomoći.

Predstavnica zadužbine Studenica Jelena Sterđević rekla je da već 20 godina ta zadužbina stipendira sudente iz Srbije i već osam studente iz Republike Srpske, decu palih boraca.

"Dobro sarađujemo sa predstavništvom Republike Srpske u Beogradu u odabiru studenata", istakla je ona.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.