Urednika portala IN4S policija privela i saslušala

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urednika portala IN4S policija privela i saslušala

Crnogorska policija privela je danas na informativni razgovor i saslušala urednika IN4S-a Gojka Raičevića, objavio je taj portal.

Nakon saslušanja on je vraćen kući, naveo e podgorički portal.

Ranije danas portal je objavio da je njihov glavni urednik dobio poziv za saslušanje, ali da se neće odazvati pozivu policije.

"Ovo je specijalan pritisak na naš portal i urednika Gojka Raičevića koji je nebrojeno puta do sada bio žrtva svih vrsta režimske, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << policijske represije i torture. Podsećamo da nikad nisu identifikovani počionioci, dok su nalogodavci izvesno u samom vrhu policije i sistema", navodi In4s.

Portal "In4S" objavio je nekoliko audio snimaka savetnika predsednika Crne Gore Milana Roćena dok je bio ambasador u Moskvi, pre nego što je Crna Gora postala nezavisna država.

Objavljeni su Roćenovi razgovori s Milom Đukanovićem - o tajnom sastanku s ruskim tajkunom Olegom Deripaskom u kojem se "sprdaju s porodicom Karić", s Đukanovićevom ženom Lidijom koja navodi kako joj Milo kad nije u zemlji "ostavlja da čuva Crnu Goru", sa Deripaskom oko privatizacije Kombinata aluminijuma Podgorica, u kojem se pominje tri miliona evra i da ih treba nekome dati.

U javnost je dospeo i razgovor Roćena s jednim od lidera opozicije u Srbiji Vukom Jeremićem o smeštaju grupe od 30 ljudi u hotelu na Svetom Stefanu, u čijem jednom delu kroz smeh kažu kako imaju svoj savetnički lobi i kako Roćen psuje majku Srbiji, a Jeremić Crnoj Gori, kao i razgovor s odbeglim biznismenom Duškom Kneževićem koji od Roćena traži da mu "pogura" ugovor od 170 miliona evra.

Ipak, najveću pažnju javnosti je izazvao Roćenov razgovor sa jednim lokalnim biznismenom koji je objavio portal Vijesti, u kome on novinare RTCG naziva bolesnom bagrom i govedima. On je naknadno saopštio da žali zbog izgovorenih reči.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu povodom tih snimaka koje mesec dana objavljuje Portal "In4S".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Uredniku portala IN4S uručen poziv za saslušanje ali se neće odazvati

Izvor: Danas, 17.Jul.2019

Glavni urednik portala IN4S Gojko Raičević dobio je poziv za saslušanje, ali se neće odazvati pozivu policije, objavio je taj portal. Članak Uredniku portala IN4S uručen poziv za saslušanje ali se neće odazvati se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.