Izvor: RTS, 12.Avg.2020, 12:11

Uhapšeno 17 policijskih službenika u BiH

U policijskoj akciji "DAR 1" sprovedenoj na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i u Istočnom Sarajevu, uhapšeno 17 policijskih službenika, saopšteno iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.
Reč je, preneo je sarajevski portal Kliks, o najvećem obračunu u policijskim redovima u posleratnom periodu BiH.

"Preduzimaju se mere i radnje protiv 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji se sumnjiče da su u poslednjih nekoliko meseci počinili više od stotinu krivičnih dela", navodi se u saopštenju.
Krivična dela se odnose na zlooupotrebu položaja i ovlašćenja.
Akcija je izvedena po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu, a pretresi su izvršeni na 17 lokacija.
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo ovom prilikom naglašavaju opredeljenost i potpunu posvećenost borbi protiv svakog vida korupcije, kao i svih drugih oblika kriminaliteta na području Kantona Sarajevo.
Ministarstvo unutrašnjih poslova KS duži vremenski period je radilo na istrazi u ovom slučaju.
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo akciju je sprovela pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji s Upravom policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Policijskom upravom Istočno Sarajevo i uz tehničku asistenciju Obaveštajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U BIH uhapšeno 17 policajaca osumnjičenih za primanje mita

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2020

U policijskoj akciji "DAR 1", sprovedenoj na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i u Istočnom Sarajevu, uhapšeno je 17 policijskih službenika osumnjičenih za korupciju, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo...Sarajevski mediji objavili su da je reč o najvećem obračunu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

HAPŠENJE KORUMPIRANIH POLICAJACA Osumnjičeni za više od stotinu krivičnih dela

Izvor: Blic, 12.Avg.2020

Od jutros traje akcija "Dar 1" u kojoj je uhapšeno 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP Kantona Sarajevo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.