Tužilaštvo: Napad na Zijadina Selu pokušaj ubistva

Izvor: B92, 10.Maj.2017, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo: Napad na Zijadina Selu pokušaj ubistva

Skoplje -- Makedonsko državno tužilaštvo objavilo je večeras da je napad na lidera Alijanse za Albance Zijadina Selu bio pokušaj ubistva.

Osim toga, ističe se i da su za sada privedene dve osobe zbog tog napada.

Kako se navodi, od do sada pribavljenih dokaza postoje osnove sumnje da dve identifikovane osobe koje su napale Selu, zajedno sa drugim osobama koje još nisu identifikovane, izvršile "krivično delo ubistvo" 27. aprila za vreme događaja u Sobranju Makedonije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nadležni skopski javni tužilac je doneo naredbu za istražni postupak za dva identifikovana napadača, kao zahtev sudiji za prethodni postupak da im odredi pritvor.

Policija je pre podne potvrdila da su za napad na Selu uhapšeni tridesetdevetogodišnji Kiril Georgijevski i njegov šezdesetosmogodišnji otac.

Prilikom pretresa, rano jutros, kod njih su pronađene i oduzete patike i odeća sa tragovima, kao i tri mobilna telefona.

Georgijevski i njegov otac vide se na više snimaka koje su emitovali mediji, bezbednosnih kamera u parlamentu kako fizičkii napadaju Selu i vuku ga hodncima uz pomoć drugih osoba.

Na snimku se vidi i kako pet osoba vuku onesvešćenog Selu, krvavog lica.

Tokom nasilnog upada pristalica VMRO DPMNE u Sobranje Makedonije 27. aprila povređeno je više poslanika parlamentarne većine, među kojima je Zijadin Sela najozbiljnije povređen.

Lider Alijanse za Albance, koji je zadobio ozbiljne povrede glave, pušten je u subotu, 6. maja, na kućno lečenje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.