Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Nasera Orića

Izvor: Vesti-online.com, 27.Avg.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Nasera Orića

Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH nakon višemesečne istrage koja je sprovedena u saradnji sa Državnom Agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP Republike Srpske, podigao je optužnicu za ratni zločin protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića!

Orić i Muhić se terete da su tokom rata i oružanog sukoba između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske, na području Srebrenice i Bratunca, u svojstvu komadanta i pripadnika snaga Armije RBiH postupali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija, javlja klix.ba.

U optužnici se navodi da su optuženi, tokom 1992. godine u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac, počinili ubistvo tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

Optuženi se terete za krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144. KZ SFRJ. Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Tužilaštvo BiH će u istom krivičnom predmetu uputiti zahtev Švajcarskoj Konfederaciji za izručenje Elfete Veseli, koja je osumnjičena da je tokom 1992. godine počinila krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva – ubistvo maloletnog dečaka srpske nacionalnosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH: Optužnica protiv Orića za ratni zločin

Izvor: B92, 27.Avg.2015

Tužilaštvo za ratne zločine BiH podiglo je optužnicu protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića za ratni zločin...Orić i Muhić se terete da su tokom rata i oružanog sukoba između Armije RBiH i VRS, na području Srebrenice i Bratunca, u svojstvu komadanta i pripadnika snaga Armije Armije RBiH...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.