Naser Orić optužen za zločine nad Srbima!

Izvor: Mondo, 27.Avg.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naser Orić optužen za zločine nad Srbima!

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića, koji se terete za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Foto: screenshot/YouTube

Orića i Muhića optužnica tereti da su tokom rata i oružanog sukoba između takozvane Armije BiH i Vojske Republike Srpske na području Srebrenice i Bratunca, u svojstvu komandanta i pripadnika snaga takozvane Armije BiH, postupali protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
U optužnici se navodi da su Orić i Muhić tokom 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac, ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je optužnica podignuta nakon višemesečne istrage koja je sprovedena u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH (Sipa) i MUP- om Republike Srpske.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Tužilaštvo BiH će u istom krivičnom predmetu uputiti zahtev Švajcarskoj za izručenje Elfete Veseli, koja je osumnjičena da je 1992. godine ubila srpskog dečaka.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.