Tri prijave protiv hrvatske predsednice Komisiji za sukob interesa

Izvor: BKTV News, 04.Jan.2017, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri prijave protiv hrvatske predsednice Komisiji za sukob interesa

Komisija za sprečavanje sukoba interesa dobila je tri prijave protiv predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a zbog njenog neobjašnjenog puta u SAD tokom proteklih praznika.

Komisija je u skladu sa zakonom dužna da štiti identitet podnosioca prijava, javnost još neće saznati ko ih je podneo, rečeno je za N1 u toj komisiji.

Inače, od Komisije se u sva tri slučaja traži da se utvrdi da li je razlog njenog puta u SAD službeni ili privatni, odnosno da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << li je došlo do povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Zasad nije jasno da li je, kako se navodi, problematična i mogućnost da je na ovaj način Grabar Kitarović primila poklon vredniji od 500 kuna (8.000 dinara) ili je, u slučaju privatnog putovanja, sama platila ovaj izlet.

Upravo bi Komisija trebalo da utvrdi niz okolnosti vezan za njeno putovanje u SAD, koju u njenom kabinetu na Pantovčaku nisu hteli da komentarišu.

Napominje se da je suprug predsednice ostao u Hrvatskoj i da je vreme provodio, između ostalog, sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, na manifestaciji Snežna kraljica.

Heroji današnjice: Mladi iz Beograda i Zagreba zajedničkom borbom, uspehom i osmesima pokazali kako zajedno koračati u lepšu budućnost

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Tri prijave protiv Kolinde Grabar Kitarović!

Izvor: Mondo, 04.Jan.2017

Komisija za sprečavanje sukoba interesa potvrdila je da su tri prijave podnete protiv predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović zbog njenog neobjašnjenog puta u Sjedinjene Američke Države (SAD)...Foto: youtube/printscreen Kolinda Grabar Kitarović..Budući da je Komisija dužna da štiti identitet...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.