Sud BiH ukinuo Radončiću sve mere zabrane

Izvor: RTS, 03.Sep.2016, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud BiH ukinuo Radončiću sve mere zabrane

Lideru Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinu Radončiću Sud BiH je ukinuo sve mere zabrane, nakon što je za donošenje te odluke saglasnost dalo Tužilaštvo BiH, koje se u početku tome protivilo. Zabrane su ukinute i njegovim saradnicima.
Radončićev advokat Asim Crnalić je rekao da su mere zabrane ukinute u petak, ali da je danas advokatskom timu stiglo rešenje Suda BiH.

Objasnio je i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine na početku protivilo ukidanju mera zabrane, ali da je na kraju ipak dalo svoju saglasnost.
"Odbrana je poslala predlog na koji se Tužilaštvo BiH protivilo. Sud BiH je tražio od Tužilaštva da se izjasni zbog čega se protivi. Odnosno, tražili su obrazloženje za svaku meru. Nakon toga su poslali saglasnost da se ukinu sve mere", rekao je Crnalić.
Pored Radončića mere zabrane ukinute su Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman.
U Rešenju se navodi da se ukidaju mere zabrane putovanja, zabrana sastajanja s određenim osobama i izdavanja novih putnih isprava. Lideru SBB-a ukinuta je mera zabrane da s drugim licima razgovara o krivičnom postupku koji se protiv njega vodi na Sudu BiH.
Radončić je optužen za krivična dela udruživanja radi činjenja krivičnih dela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BiH: Sud ukinuo Radončiću sve mere zabrane

Izvor: B92, 03.Sep.2016

Sarajevo -- Lideru Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinu Radončiću Sud BiH je ukinuo sve mere zabrane...To je odlučeno nakon što je za donošenje te odluke saglasnost dalo Tužilastvo BiH, koje u početku tome protivilo...Zabrane su ukinute i njegovim saradnicima...Radončićev advokat Asim Crnalić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.