Skoplje na nogama, policija u pripravnosti!

Izvor: Mondo, 07.Maj.2015, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje na nogama, policija u pripravnosti!

Oko 1.500 građana Skoplja protestuje treći dan protiv, kako navode, policijske brutalnosti.

Foto: AP Photo/Boris Grdanoski

Demonstranti zahtevaju odgovornost za prikrivanje ubistva 22-ogodišnjeg Martina Neškoskog pre četiri godine u Skoplju. Kako je objavio Radio Slobodna Evropa, na čelu kolone demonstranata je brat ubijenog Neškoskog, Aleksandar.

Protest se danas održava ispred makedonskog Sobranja, nakon što su jake policijske snage >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sprečile okupljanje ispred Vlade i Javnog tužilaštva, ispred kojih su raspoređeni kordoni policije.

Kako javljaju makedonski opozicioni mediji, protest koji je počeo oko 18 sati protiče mirno i bez incidenata a ispred Sobranja, gde je takođe raspoređen kordon policije, čuju se povici "Ubice", "Ostavke", "Nema pravde, nema mira" i "Grujo gotov si".

Na raskrsnicama koje se nalaze u blizini Vlade raspoređeni su kordoni policije koji blokiraju prolaz i preusmeravaju saobraćaj a uporedo sa njima na raskrsnicama su posedali građani koji izražavaju protest jer im je prolaz onemogućen.

Na stotine građana Skoplja protestovalo je danas i ispred Arhiva Makedonije i na mostovima u blizini Javnog tužilaštva.

Policija je, kao i juče blokirala sve prilaze vladi i nije dozvolila stotinama demonstranata da se uopšte približe zgradi.

Demonstranti dovikuju policajcima "kako ćete nas sutra pogledati u oči kada vaši nalogodavci završe u zatvoru", "Dođite kod nas" i "Mi vas plaćamo", a nude im i bombone.

Prema rečima demonstranata, zbog jake policijske blokade, njima je uskraćeno pravo na protest koje je zagarantovano ustavom.

Broj demonstranata se konstantno povećava i sada ih, prema nekim procenama, ima već više od hiljadu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protesti u Skoplju i Strumici

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2015

SKOPLJE - Demonstranti koji u Skoplju protestuju nakon što im je policija zabranila pristup Јavnom tužilaštvu, uputili su se u pravcu zgrade Sobranja, gdje su i sinoć izrazili revolt zbog prikrivanja istine o ubistvu Martina Neškovskog i policijske brutalnosti...Prethodno je demonstrantima zabranjeno...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.