Pula: Spasio sina iz mora, pa preminuo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pula: Spasio sina iz mora, pa preminuo

U pulskoj bolnici preminuo je 40-godišnji državljanin Srbije kojeg su talasi u Gortanovoj uvali u Puli bacili na stene nakon što je skočio u more da spasi sina.

Direktorka te bolnice Irena Hrstić potvrdila za regionalexpreš.hr da je državljanin Srbije preminuo. Ona je kazala da je bilo ključno da prođe 24 sata, a potom i prva tri dana oporavka, tokom kojih je bilo potrebno kontrolisati infekcije u organizmu, ali da telo hrabrog oca nije izdržalo.

Kako je preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << portal "Glasa Istre", muškarac se juče oko 12.20 sati umalo utopio u uzburkanom moru, nošen jakim talasima koji su ga bacali na stene. Nakon što su dvojica pulskih spasilaca uskočila u more i izvukla ga, Bio je bez svesti i nije mogao da mu se oseti puls.

Navodi se da su se, na sreću, na plaži našle i dve lekarke, a brzo je došla ekipa hitne pomoći i započela s reanimacijom. Gotovo pola sata pokušavali su muškarca vratiti u život i konačno i uspeli, a potom je prevezen u bolnicu.

On se u moru našao želeći da spasi 12-godišnjeg sina kojeg je, dok je fotografisao sa stene, u more povukao talas.

Otac je odmah skočio za njim te su zajedno počeli plivati prema obali kroz velike talase. Sin je bolje prošao od oca, s nekoliko ogrebotina, ali je bio u velikom šoku pa je i on prevezen u bolnicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.